1922403.jpg

Helppoa ja herkullista uunilohta. Poistin lohifileestä ruodot ja kuullotin kasarissa sipulia ja paprikaa. Laitoin joukkoon lime-pippurisekoitusta, vähän lisää suolaa, vähän chilijauhetta ja lopuksi noin 1-2 dl verran Ofelia-valkoviiniä ( saa maitokaupasta ) ja kuumensin vähän aikaa. Sitten kaadoin kaikki kasarista laakeaan uunivuokaan ja laitoin päällimmäiseksi lohifileen nahkapuoli ylöspäin.

Uunissa paistoa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes nahka irtoaa hyvin lohen päältä. Nahka pois haarukalla ja vielä suolaa lohen päälle. Lisukkeena riisiä. Kastiketta ei tarvittu erikseen, sillä vuoan pohjalla oli herkullinen neste.

Jos ei halua käyttää valkoviiniä niin tähän voisi sopia kalaliemi tai vaikkapa hummerifondi. Meillä tästä tykkäsivät kaikki. Resepti omasta päästä...