403523.jpg

Tein viikonlopun juhliin raikkaan kirpeän banaani-persikka-kakun/tortun. Koristelin sabluunan läpi sihdatulla tomusokerilla, mutta hieman kostean kakun pinnalla tomusokeri suli aika äkkiä näkymättömiin.

Banaani-persikka-kakku

Pohja:

150 g kaura- tai grahamkeksejä

50 g margariinia

800 g säilykepersikoita ( tölkki )

1 pieni banaani

vajaa 1 tl raastettua sitruunan kuorta

5 liivatelehteä

0,5 dl sitruunamehua

250 g maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

0,75-1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl inkivääriä

1 dl vettä ( kakun päällyksen tekoon )

1,25 dl hyytelösokeria

Valuta säilykepersikat ja soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Soseuta myös yksi pieni banaani. Ota n. 2 dl persikkasoseesta ja sekoita se yhteen banaanisoseen kanssa ( Tämä tulee kakun pinnalle. ).

Leikkaa irtopohjaisen vuoan ( ei kovin suuri vuoka ) pohjalle leivinpaperi.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon rasvasula. Kaada seos vuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota sitruunamehuun kuumentaen.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, persikkasose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja sitruunankuori. Sekoita lopuksi joukkoon haalea liivateseos. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä n. 1-2 tuntia.

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri. Lisää persikka-banaanisose ja anna sen kiehahtaa. Anna jäähtyä 8-10minuuttia. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä kylmässä ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Irrota rengas varovasti kakun ympäriltä ja vedä kakku varovasti leivinpaperin avulla tarjoiluastiaan.