1957000.jpg

Onpas ehtinyt tovi vierähtää viime päivityksestä... Ihan laiskana täällä en sentään ole ollut, mm. sisustusjuttuja on tullut maalailtua. Palaan niihin myöhemmin. :)

Nyt on flunssainen olo ja se vie vähän voimia, mutta kotitöistä ja lastenhoidosta ei saa vapautusta, vaikka olo olisi millainen. Yöt ovat olleet melko rikkonaisia, kun vauva heräilee edelleen 3-4 kertaa yössä ja tahtoisi nukkuakin vain äidin vieressä. Onhan se vieressä nukkuminen toisaalta aika hellyyttävääkin... :)

Ostin eilen suppilovahveroita ja tein tänään lounaaksi sienikastiketta. Tämä oli niiiiin hyvää, että oli pakko tännekin laittaa ohje. Jos pitää sienistä niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Nyt on hyvä aika sieniruuille, kun luonnosta tai kaupasta saa tuoreita sieniä.

Annos ei ole ihan lautasmallin mukainen, ajattelin laittaa enemmän kastiketta, jotta näkisitte kuinka herkulliselta se näyttää ( en suinkaan halunnut syödä isompaa annosta tätä herkkua ;) ). Lisukkeena meillä oli keitettyjä perunoita, omatekoista puolukkahilloa ja uunissa paahdettuja juureksia ( lanttua, porkkanaa, punasipulia ), näitä on valmiiksi pilkottuna settinä Pirkalla. Laitoin hiukan ruokaöljyä ja limepippuria mausteeksi ja uuniin 200 astetta reilu puoli tuntia.

Kastikkeen ohje on oma muunnelma Maku-lehden ohjeesta.

Juustoinen suppilovahverokastike

300 g suppilovahveroita puhdistettuina
1–2 rkl voita
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl paistin marinointilientä siivilöitynä tai lihalientä kuutiosta
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria
2,5 dl Valion ruokakermaa 3 juustoa
(tilkka soijakastiketta)

Kumoa käsitellyt sienet kuivalle paistinpannulle ja haihduta neste pois.

Lisää joukkoon nokare voita sekä sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat raukeita. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää paistiliemi samalla sekoittaen. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Mausta seos mustapippurilla ja sokerilla. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua vielä 5 min.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Notkista halutessasi lihaliemellä.


Mukavaa viikonloppua! :)