1056998.jpg

Isänpäivän päivällinen oli eilen meillä tätä. Ohje oli taas yllätys-yllätys Köyhien ritareiden resepteistä. ;) Hyvää oli. Kanelitangosta tuli kivaa makua kanojen keitinliemeen. Yleensä en tykkää kuminasta ainakaan leivissä, mutta porkkanasalaattiin se kävi hyvin.

voita
4 kanankoipea
1 hienonnettu sipuli
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuminansiemeniä
1 kanelitanko
1 sitruunan mehu
suolaa
pippuria

Kuumenna voi paksupohjaisessa kattilassa ja ruskista koivet. Nosta koivet kattilasta ja pehmennä sipuli samassa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää mustapippuri, paprika, kuminansiemenet, kanelitanko ja nosta koivet takaisin kattilaan. Sekoita ja kaada kattilaan sen verran vettä, että koivet melkein peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoittaen. Nosta koivet kattilasta ja keitä liemi puoleen. Siivilöi liemi ja lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kostuta koivet liemellä ennen tarjoilua.


Porkkanasalaatti


8 porkkanaa
3 valkosipulikynttä
lehtipersiljaa
tuoretta korianteria
2 tl kuminaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
n. 20 mustaa oliivia

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanat suolavedessä. Jäähdytä porkkanat nopeasti kylmässä vedessä, valuta. Murskaa valkosipulikynnet ja hienonna persilja ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset tarjoiluastiassa.