Tällaista kakkua tuli tehtyä viikonloppuna. Kehittelin kakun itse kaapista löytyvillä aineksilla.

479970.jpg

Marja-suklaakakku a´la Iippa

150-200 g kaurakeksejä

75-100 g margariinia

1 pss Blå Band Vanhan ajan vaniljakastikeaineksia ( sekoitetaan 4 dl:n maitoa )

2,5 dl Flora Vanillaa

n. 2,5 dl pakastettuja mansikoita ja punaherukoita

0,5 dl mansikanmakuista tomusokeria

n. 150 g leivontasuklaata

liivatelehtiä yhteensä 10 kpl

Murskaa keksit ja sekoita rasva niiden kanssa yhteen. Taputtele irtopohjaisen vuoan pohjalle, jossa leivinpaperi. Pienehkö vuoka on paras tälle määrälle aineksia. Laita vuoka jääkaappiin.

Sekoita vaniljakastikeainekset kylmään maitoon. Laita jääkaappiin. Sulata hiukan marjoja ja soseuta ne esim. tehosekoittimella. Sekoita joukkoon tomusokeri ( tavallinen sokeri käy myös ). 

Laita 6 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita se yhteen Vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa. Jaa seos puoliksi ja laita eri astioihin. Laita toinen astia jääkaappiin. Sekoita Flora Vanilla-vaniljakastiseokseen marjasose.

Kuumenna tilkka vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan veteen, älä keitä. Anna jäähtyä hetken ja sekoita ohuena nauhana kaataen koko ajan vatkaten marja-vaniljavaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Laita 4 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Ota toinen Flora Vanilla-vaniljakastikeseos jääkaapista. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita se vaahtoseokseen.

Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne tilkkaan höyryävän kuumaa vettä. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-vaniljaseokseen. Kaada seos vuokaan hyytyneen marjatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapisssa muutama tunti.