Tässä nyt viimein näitä leipomuksia. Tämä piiras on tehty maan mainion Hellapoliisin ohjeella. Tein pellillisen, joten tein tupla-annoksen. Päälliseen riittää 1,5 kertainen määrä aineksia. Alla alkuperäinen ohje.

1287927.jpg

Lohi-parsapiiras

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g leivontamargariinia
1 dl kylmää vettä

Täyte:
300 g marinoituja kirjolohisuikaleita paistettuna
muutama kevätsipuli silputtuna
n. 1/3 purkkia tankoparsaa
200 g katkaraputuorejuustoa
2 munaa
1 dl maitoa
0,5-1 dl silputtua tilliä
lime-pippuria 

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon margariini. Lisää lopuksi nopeasti sekoittaen maito. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä piirakkapohjalle paistetut kirjolohisuikaleet, sekä kevätsipuli, parsa ja  tilli. Sekoita muut ainekset sekaisin ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia.