1559340.jpg

Tämä marjapiirakka tuli tehtyä jo aikaa sitten. Asia palautui mieleeni, kun selailin kuvatiedostojani. Tämä on ihan hyvä ohje, jonka nappasin Ruokatorstai-kirjasta. Paksu kirja täynnä hyviä reseptejä, joita on julkaistu Helsingin Sanomissa vuodesta -72. Sain kirjan keväällä 30 v. lahjaksi anopiltani. Hän kun tietää, että pidän kovasti keittokirjoista ja leivontakirjoista. :) Kirjoja onkin minulle vuosien mittaan kertynyt jo aika paljon. Aina niitä silti tulee selailtua, kun kirjakauppaan menee. :)

Tämän piirakan ohjeeseen ei tullut päällistä, mutta itse laitoin päälle lisäksi muistaakseni 2 dl kuohukermaa yhden kananmunan kanssa sekoitettuna.

Pellillinen marjapiirakkaa

Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl rasvatonta piimää
1 dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:
0,5 l pakastemarjoja ( herukoita tai puolukoita )
0,5 dl sokeria

Sekoita muna ja sokeri. Lisää piimä ja juokseva margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina paperin päälle. Ripottele sulatetut marjat ja sokeri pinnalle. Paista piirakkaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.


Leppoisaa sunnuntain jatkoa! :)