427848.jpg

Tämä omenakakku on yksi suosikkiresepteistäni. Kuva on tosi huono, eikä ollut nyt aikaa panostaa koristeluun, mutta maku on hyvä.

Omenakakku

 

2 omenaa

2 rkl kanelisokeria

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

0,5 tl kardemummaa

2 munaa

0,5 dl rypsiöljyä

2 dl jogurttia ( jogurtin sijasta olen joskus käyttänyt 2 dl kuohukermaa )

pinnalle:

100 g tuorejuustoa

2 rkl sokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ( pienehkö vuoka on paras, jottei kakusta tule liian litteä ). Kuori ja kuutioi omenat. Kierittele omenakuutiot kanelisokerissa ja kaada palat kakkuvuoan pohjalle.

Yhdistä sokeri, jauhot, sooda ja kardemumma. Sekoita munat, öljy ja jogurtti ja lisää seos jauhoihin. Valuta taikina kakkuvuokaan omenakuutioiden päälle ja siirrä vuoka uuniin paistumaan. Paista n. 40 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.

Kun kakku on jäähtynyt vatkaa kuorrutteeksi tuleva tuorejuusto notkeaksi ja mausta se sokerilla. Levitä juustoseos kakun pinnalle.