445002.jpg

Eilen tein Sitruunatartaletin, jonka ohje on Fazerin Lemon Lime-leivontasuklaakääreessä. Halusin kovasti kokeilla tuota suklaata ja teinpä sitten tuon ohjeen mukaan. Olihan tämä ihan hyvää kotitekoisella lakkahillolla ja kermavaahdolla ryyditettynä, mutta paremmillakin ohjeilla on tullut leivottua. Jotain makua jäin vielä kaipaamaan lopputulokseen. Tänään piirakkaa oli vielä jääkaapissa, mutta piirakan pohja tuntui vähän kovalta leikatessa. En tiedä esipaistoinko pohjaa sitten liian kauan, meillä on kiertoilmauuni, joka paistaa kaiken varsin sukkelasti...

Sitruunatartaletti ( 8 annosta )

Murotaikina:

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sokeria

125 g voita

1 munankeltuainen

Täyte:

3 munaa

1,5 dl kuohukermaa

100 g Fazer Ögon Bak & Dessert Suklaata Lemon Lime

Sekoita taikinan ainekset yhteen ja painele muruseos halkaisijaltaan 26 cm kokoiseen piirakkavuokaan. Anna pohjan levätä kylmässä n. 20 minuuttia ennen paistamista ja esipaista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja alenna lämpötila 175 asteeseen. Raasta suklaa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista tartalettia uunin alaosassa kunnes täyte jähmettyy, n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile sesongin marjojen tai hedelmien kera.