Tässä aiemmin leipomani Mustaherukka-tee-browniet. Ohje oli taannoin Kotivinkissä tai Koti- ja keittiölehdessä. Käytin ohjeessa Mustaherukka-rommilikööriä. Ja koristelin valmiilla vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella ja sokerihelmillä. Leikkaamisen olisi voinut tehdä kauniimminkin. ;)

359261.jpg

 

Mustaherukka-tee-browniet

 

1 mustaherukkateepussi

150 g voita

100 g taloussuklaata

1 rkl mustaherukkalikööriä

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

1 rkl mustaherukkateetä

 

kuorrutukseen:

100 g taloussuklaata

1/2 dl kevytkermaa

1/2 dl mustaherukkahilloa

1/2 - 1 rkl mustaherukkalikööriä

2 rkl mustaherukkateetä

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hauduta mukillinen mustaherukkateetä. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mustaherukkalikööri ja 1 rkl teetä voi-suklaaseokseen.

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon suklaaseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Keskusta saa jäädä hieman kosteaksi. Anna levyn jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen suklaa kerman kanssa kattilassa. Sekoita joukkoon muut aineet. Levitä kuorrutus pohjan pälle. Nosta brownielevy jääkaappiin. Leikkaa levy ruudukoksi.