1287932.jpg

Tämä Kaarina Roinisen ohje on mielestäni tosi hyvä marjapiirakan ohje. Tein annoksen tuplana niin sain pellillisen piirakkaa. Alla alkuperäinen ohje.

Jogurttinen marjapiirakka

Pohja:

1 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaura- tai ruiskeseitä

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä

1 dl vaniljajogurttia

Päälle:

2 dl pakastettuja mustikoita

1 dl pakastettuja punaherukoita tai vadelmia

Pinnalle:

0,75 dl sokeria

1 muna

2 dl vaniljajogurttia

1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ( halkaisija 24-26 cm ). Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta.

Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.