1816687.jpg

1816699.jpg

Sunnuntaina viettelimme esikoisen 6-vuotissynttäreitä. Kakku päätettiin tehdä taas mansikkainen, koska poika itsekin totesi, että se maistuisi ehkä parhaimmalta.

Tein kuuden munan kakkupohjan, jonka leikkasin kolmeen osaan. Toiseen väliin  laitoin Hellapoliisin reseptin mukaisen mansikka-raparperimoussen ja toiseen valkosuklaamoussen. Kokosin kakun kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ja reunoja jatkoin korkeammiksi kalvoviritelmillä, jotta sain kakun hyytymään.

Päälle laitoin pakastemansikoita, koska tuoreita en enää löytänyt. Mansikoiden päälle tein kiilteen hyytelösokerista. Kostutukset maitoa ja pursotukset ovat Flora vispiä, joka olisi saanut olla kyllä hiukan kiinteämpää ja litra riitti nipin napin näihin pursotuksiin. Mutta kiva välillä jättää kerma pois, koska siinä on kuitenkin miltei puolet enemmän rasvaa mikäli oikein muistan.

Tässä alkuperäiset reseptit:

Mansikka-raparperitäyte:
150 g raparperia
200 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria 

5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua

Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.

Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. 

Valkosuklaatäyte:
2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.


Ps. Muitakin juhlatarjoiluja tulossa esille pikapuoliin, kunhan ehdin päivitellä...