1287929.jpg

Tämäkin herkullinen kääretorttu on Kaarina Roinisen ohjeella tehty.

Tiikerikääretorttu

Kääretorttupohja:

5 munaa

1,5 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Ruskea taikina:

2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

n. 170 g talous- tai maitosuklaata

2 tl öljyä

250 g maitorahkaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ( ei kaakaojauhetta ) ja lisää ne siivilöiden muna-sokerivaahtoon.

Jaa taikina kahteen osaan. Siivilöi toisen taikinan joukkoon kaakaojauhe.

Voit valmistaa tiikerikääretortun kahdella eri tavalla. Pane molemmat taikinat eri muovipusseihin. Tee pussien kulmaan reiät.

Pursota vaalea taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille raidoiksi vinottain pellin kulmasta vastakkaiseen kulmaan jättäen väleihin tilaa ruskealle taikinalle. Pursota kaakaotaikina vaaleiden raitojen väleihin.

Toinen tapa valmistaa kääretorttu on levittää kaakaotaikina leivinpaperin päälle pellille ja vaalea taikina sen päälle.

Paista kääretorttua 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.

Anna leivonnaisen jäähtyä pellillä muutama minuutti ja kumoa se leivinpaperin päälle. Käännä levy vähän jäähtyneenä varovasti niin, että paistopinta tulee ylöspäin.

Valmista täyte. Paloittele suklaa kattilaan ja mittaa joukkoon öljy. Pane kattila isompaan kattilaan, jossa on vettä. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Sekoita suklaa tasaiseksi ja lisää rahkan joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla.