Kevät on viimein koittanut ja ilmat lämmenneet, ainakin toistaiseksi. :)

Vauva nukkuu vaihtelevasti öitä. Viime yön taas tosi hyvin, heräsi vasta aamun puolella syömään. Maidon olen taas lisännyt omaan ruokavaliooni, mutta en osaa sanoa onko se pahentanut vauvan vatsaitkuja, koska öitä on kuitenkin paremmin nukuttu. Päivisinkin itkee aika paljon vatsaa ja viihtyy sylissä. Vaikeaa tuosta on ottaa selvää onko esim. maitoallergiaa, kun toinen on niin pieni vielä, että vatsaoireita voi olla muutenkin... Täytyy seurailla tilannetta.

Viime viikolla käytiin kontrollikäynnillä sydänasioissa. Sydämessä oleva pieni reikä oli pienentynyt entisestään. Se oli enää 1 mm kokoinen. Siitä ei huolta, umpeutuu varmasti itsekseen. Mutta vauvalla oli sydämessä vielä ductus auki 1,5 mm. Se on valtimotiehyt, joka toimii sikiöaikana ja normaalisti sulkeutuu syntymän jälkeen. Sitä seurataan umpeutuuko itsestään, vai täytyykö sille tehdä jotain. Seuraava kontrolli on 3 kk:n päästä. Täytyy nyt toivoa, että tuokin umpeutuisi itsestään, sillä sydämen operoiminen  ajatuksena kyllä hirvittää, varsinkin kun kyse on omasta lapsesta. Sinänsä tuo aukko ei aiheuta vaaratilanteita, lähinnä tuo hiukan ylimääräistä kuormitusta sydämelle, kun siellä osa verestä kiertää ylimääräistä kehää.

En tiedä kuinka yleisiä nuo avoimet ductukset ovat, onko jollain kokemusta tai tietoa asiasta?

Kaiken hässäkän keskellä olen hiukan ehtinyt leimailla ja väritellä leimakuvia. Vielä kun ehtisi saada niistä valmiita korttejakin. Intoa olisi, kun löytyisi vielä lisää aikaakin! :)

Nauttikaahan lämpimän aurinkoisista päivistä ja valoisista illoista!