1057003.jpg

Ja tänään syötiin tällaisia. En enää edes kehtaa kertoa mistä nämä reseptit ovat peräisin! ;D Kyllä oli nams! Tomaatteja olin laittamassa uuniin, kun huomasin, että se on miltei kylmä. Meidän nuorempi poju, kokkikolmonen oli käynyt kääntämässä uunin lämpötilan 50 asteeseen. Onneksi pastat eivät olleet vielä kiehumassa, joten sain ruoat lopulta yhtä aikaa valmiiksi. :) Täytyy varmaan harkita sitten uuden kodin hellaan liesisuojusta tuon tahmanäpin varalta...

Sitruunapestotagliatelle

tagliatellepastaa
puntti tuoretta basilikaa
2 sitruunan mehu
1,5-2 dl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
3 rkl parmesaaniraastetta
suolaa
pippuria
parmesaania

Sekoita kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana. Laita pasta kiehumaan runsaasti suolattuun veteen. Kun pasta on al dente, sekoita siihen pesto ja tarjoa raastetun parmesaanin kera. Halutessasi voit puristaa pastaan lisää sitruunanmehua pöydässä.

Täytetyt tomaatit

4 isoa tai 8 pientä tomaattia
1–2 fenkolia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g pekonia
1 tl kuivattua timjamia
1 dl valkoviiniä
juustoraastetta kuorrutukseen
suolaa pippuria

Leikkaa tomaattien hatut pois kantapuolelta, poista siemenet. Mausta koverretut tomaatit suolalla ja pippurilla. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla. Hienonna fenkoli, salottisipulit, valkosipulinkynnet ja kuullota pekonin kanssa. Lisää timjami, suolaa, pippuria ja valkoviini ja hauduta hetki. Täytä tomaatit ja lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.