Tänään oli eräs ystävä tulossa kylään ja leipaisin omppupiirakan. Ohje on Kiireisen kokkaajan keittokirjasta, mutta olen muunnellut sitä hieman. Tein ohjeen pellille 1,5 kertaisena, mutta jos piirakasta haluaa muhkeamman voi pohjataikinan hyvin tehdä kaksinkertaisena.

 

Tässä raaka piirakka menossa uuniin.

359265.jpg

Tässä palanen valmista piirakkaa. Ja, juu en ole syönyt vielä koko piirakkaa. ;)

359270.jpg

Omenapiirakka ( tässä siis ohje yksinkertaisena )

3 munaa

1,5 dl sokeria

100 g voita tai margariinia

1,5 dl maitoa

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Päälle:

5-6 raastettua omenaa tai omenaviipaleita

kanelisokeria

200 g maitorahkaa

3 dl kuohukermaa ( maitorahkan ja kuohukerman sijasta käy hyvin kermaviili )

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos vuorotellen sulatetun jäähtyneen rasvan ja maidon kanssa. Kaada taikina voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja levitä päälle omenaraaste tai omenaviipaleet. Sirottele pinnalle kanelisokeri. Sekoita maitorahka ja kuohukerma ( tai kermaviili ) yhteen vaniljasokerin kanssa. Kaada seos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.