1835624.jpg

Tätini teki kesällä raparperista tämän tyyppistä jälkkäriä, kun vierailimme heillä. Siitä inspiroituneena minunkin piti saada tehdä omanlaiseni versio. :)

Laitoin vuoan pohjalle omenaviipaleita ja hiukan raparperinpaloja joukkoon. Lisäksi sokeria ja hiukan piparkakkumausteseosta, jotka sekoittelin. Päälle tein näppituntumalla taikinan, johon laitoin juoksevaa margariinia, vehnäjauhoja, sokeria, kaurahiutaleita ja kauraleseitä. Mitään ohjetta minulla ei tähän ole, mutta rasvaa kannattaa laittaa sen verran ettei murumainen taikina jää liian kuivakkaaksi. Sitten vain uuniin, 170 asteessa paistoin, kunnes pinta oli pikkuisen ruskea ja omput ja raparperit tuoksuivat siihen malliin, että ovat varmasti kypsiä. Sitten herkuteltiin vispattavan vaniljakastikkeen kera. :)

Loppukesän raparperit sisältävät paljon oksaalihappoa, joten niitä ei ehkä paljoa kannata käyttää. Alkukesään soveltuvat paremmin. Raparperin kanssa pitäisi muistaa käyttää jotain maitotuotetta, koska ilmeisesti oksaalihappo imee kalsiumit. Tällöin ne eivät lähde kropasta vaan maitotuotteesta. Tällaista olen joskus kuullut. Korjatkaa jos olen väärässä. :)