1054099.jpg

1054102.jpg

Tässä meidän isin kakku. Kuu kuvaa isiä ja tähdet meitä muita perheenjäseniä. Päällinen marsipaania, rajaukset mustalla geelivärillä. Marsipaani alkoi ikävästi halkeilla kostuttuaan. Sen alla on omenamarmeladia. Pursotukset värjättyä vispikermaa. Kakku on 10 munan kakku ( paistoin kaksi 5 munan kakkupohjaa ). Kakkupohjat kostutin Lintu75:ltä opitulla vaniljamaidolla ( maitoa ja vaniljasokeria ). Väleissä on mansikka-valkosuklaamoussea sekä kaakao-banaanimoussea. Kakut kokosin kelmulla vuorattuihin vuokiin ja yhdistin seuraavana päivänä, kun täytteet olivat hyytyneet.

Mansikka-valkosuklaamousse

500 g mansikoita

100 g maitorahkaa

2,5 dl Flora vispiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

120 g rouhittua valkosuklaata

2 tl vaniljasokeria

ripaus sokeria

3 liivatelehteä

Vaahdota Flora vispi. Sekoita yhteen tehosekoittimessa kaikki muut paitsi liivatteet ja valkosuklaa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä kuumaa vettä. Jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana kaataen seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa.

Kaakao-banaanimousse

2-3 banaania

100 g maitorahkaa

150 g vaniljarahkaa

2 dl vispikermaa ( olin ajatellut käyttää tähän Flora vispiä, mutta purkki oli viallinen, eikä vatkautunut kunnolla )

2-3 rkl kaakaojauhetta

Dumle-karkkien paloja n. 100 g

vähän sokeria

3 liivatelehteä

Vaahdota vispikerma ja sekoita kaikki ainekset paitsi liivatteet ja Dumlet yhteen tehosekoittimella. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä kuumaa vettä. Jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana kaataen seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon pilkotut Dumlet.

 

Kivaa Isänpäivän illan jatkoa! :)