497434.jpg

Tämä kakkuohje on myös Karppien sivustolta kopsattu. Maistuu parhaalta kerman ja marjojen/hedelmien kanssa. Itselläni oli kermat loppu, joten kakku ei oikein "uponnut". Mutta lisukkeiden kanssa on varmasti hyvää.

Mutakakku

200 g tummaa suklaata
200 g voita
1-2 dl makeutusjauhoa
5 munaa
1 rkl jauhoa/mantelijauhoa

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa.
Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman. Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta. Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti. On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi". 

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja. Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa. Irtopohjavuoka on hyvä.