keskiviikko, 10. syyskuu 2008
Mansikkainen pähkinäkääretorttu
Taas kääretorttua. Näitä on niin helppo ja nopea tehdä, että olen tainnut jäädä koukkuun. Taikinan ohje on Herkkujen pikkujättiläisestä, mutta täytteet on omat sovellukset, joten annan tälle eri nimen kuin alkuperäisessä ohjeessa.
Mansikkainen pähkinäkääretorttu
4 munaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl jauhettua pähkinää ( jauhoin hasselpähkinöitä )
0,5 tl leivinjauhetta
täytteeksi mansikkahilloa ja vaahdotettua Flora Vispiä
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut ainekset. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja ja kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia ( kiertoilmauunissa tulee nopeammin ). Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkahilloa ja vaahdotettua Flora Vispiä ja kääri rullaksi.
Kommentit