525390.jpg

Karppien reseptitietokannassa kehuttiin tätä pizzapohjaa, joten kokeilin. Pizza oli nopea tehdä, toisin kuin tavallinen, hiivapohjalla tehty pizza. Pohja oli myös pehmeä, hyvän makuinen ja helppo leikata. Itse hieman muunsin ohjetta, koska en ollut varma maitorahkan määrästä ( ohjeessa sanottiin 1 prk, ehkä se tarkoittaa sitä pienempää 200 g:n purkkia ). Mulla oli puolet pizzasta kinkkutäytteellä, puolet tonnikalalla. Alla karppien ohje, suluissa oma muunnokseni.

Vyötärön metsästäjän pizzapohja

1 prk maitorahkaa ( laitoin 500 g:n purkin )
1 pss ( 150g ) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa ( laitoin 3 munaa )
4 rkl vehnälesettä ( laitoin 5 rkl )
3 rkl ruisjauhoja ( laitoin 4 rkl )
n. 1 tl leivinjauhetta

Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.