403518.jpg

403520.jpg

Pitihän se minunkin kokeilla tehdä synttärikakkuun päällinen vaahtokarkkitaikinasta. Mietin kyllä vähän aikaa kehtaanko edes laittaa tätä blogiini, mutta äh tässä se nyt on. :D Kakku on kyllä aika surkuhupaisa näky ammattilaisten luomuksiin verrattuna, joihin täällä blogimaailmassakin törmää. :D Nuo hassut avaruusolion näköiset puput ja sinisen reunuksen tein marsipaanista. Kynttiläkoristeet sain ystävältäni. Taustalla näkyy muitakin tarjoiluja, joita olen täällä blogissakin esitellyt. Kuvat ovat heikkolaatuisia, koittakaa kestää!

Ohjeita vaahtokarkkitaikinan tekoon löytyy mm. Hellapoliisilta ja Merjalta. Laitoin siis 400 g vaaleanpuna-valkoisia vaahtokarkkeja ja 2 rkl vettä kulhoon ja sulamaan mikroon pienissä erissä. Sitten sekoitin 1,5 pakettia tomusokeria sekaan ja aikani taikinaa vaivattuani laitoin sen pakastuspussiin lepäämään.

En malttanut odottaa seuraavaan päivään vaan kaulin taikinan jo samana iltana. No, se oli hiukan hankalaa, koska taikina meinasi tarttua leivinpaperiin kiinni ja jouduin käyttämään tosi paljon tomusokeria. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin ja sain taikinan viimein kakun päälle joten kuten asettumaan. Olisin halunnut päällisestä valkoisen, mutta valkoisia vaahtokarkkeja en löytänyt kaupoista.

Kakun täytteenä on Flora Vanillaa ja mansikoita ja toisessa välissä Flora Vanillaa ja mustikoita. Vaahtokarkkifondantin alla on omenahilloa. Marsipaanistakin muotoilin ensimmäistä kertaa. Aiemmin olen ostanut marsipaanikoristeet valmiina.