875168.jpg

Tein tätä kakkua Kaarina Roinisen ohjeella jo jokin viikko sitten. Kakku ei ole kovin kaunis näky, mutta tämä oli tosi hyvän makuista vaniljakastikkeen kanssa. :) Käytin pakastettua raparperia ja mansikoita. Mansikoita taisi tulla suhteessa vähän liikaa, sillä kakusta tuli aika kostea. Mulla oli vähän turhan laakea vuoka, joten kakusta tuli matalampi. Taatusti tulen tekemään tätä kakkua toistekin. :) Tässäpä alkuperäinen ohje.

Keikauskakku

Vuoan pohjalle:

50 g sulatettua margariinia tai voita

1 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria tai sokeria

5-6 dl raparperipaloja, säilykekirsikoita tai pakastemansikoita

Taikina:

150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl inkivääriä

1 dl maitoa

Tarjoiluun:

vaniljakastiketta

1. Leikkaa tasapohjaisen pyöreän ( halkaisija 22-24 cm ) kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Voitele vuoan reunat ja korppujauhota ne. Aseta leivinpaperi pohjalle.

3. Kaada puolet sulatetusta rasvasta leivinpaperin päälle ja ripottele sille puolet sokerista.

4. Levitä vuoan pohjalle raparperipalat niin, että ne peittävät pohjan tasaisesti ja paina kirsikat tai mansikat raparperipalojen väleihin.

5. Kaada päälle ohuena nauhana loput rasvasulasta ja ripottele päälle loput sokerista.

6. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

7. Lisää munat yksitellen vatkaten.

8. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

9. Laita taikina vuokaan raparperien päälle muutamaksi keoksi ja levitä taikina varovasti esim. haarukalla tasaiseksi.

10. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia.

11. Kumoa kakku suoraan tarjoiluastiaan. Jos pohjapaperi on tarttunut kakun pintaan, irrota se varovasti