1850298.jpg

Korttiaskarteluista olen pitänyt pientä taukoa, mutta toki palaan taas niihinkin lähiaikoina. Mielessä on pyörinyt leivontajutut, sillä meidän vauvan iho on ollut mystisen hyvässä kunnossa jo monta viikkoa, joten ei taida ollakaan munalle ja maidolle allerginen. Imetyksen vuoksi jouduin välttelemään itsekin noita, mutta nyt olen taas syönyt kaikkea ja iho pysynyt hänellä kunnossa! :) Myös kodin sisustukset pyörivät mielessä ja olen jotain saanut jo aikaiseksikin, mutta kerron niistä sitten joskus myöhemmin. :) Ompelukoneellakin olisi kiva surautella jotakin mukavaa, kun vain ehtisi. :)

Ensimmäisen eskariviikon jälkeen saimme flunssan ja nyt aletaan olla viimein melko terveitä. Kyllä nuo flunssat tuntuvat ainakin viikon vievän ennenkuin voi sanoa olevansa taas täysin terveenä. Onko teillä sairasteltu eskarin tai koulun aloituksen "kunniaksi" jo tänä syksynä?

Viikonlopun herkkuja oli tällainen kääretorttu, jonka muuntelin aivan toisenlaisesta kääretorttureseptistä. Yllättävän hyvää tämä oli. Halusin kookoksen ja suklaan maun yhdistää sekä väliin jonkinlaista raikkautta. Sekoitin yhteen Saarioisten omenahilloa ja Den Gamle Fabrikin Kevyttä appelsiinimarmeladia ( 50 % vähemmän sokeria ). Lisäksi vielä vispikermaa pehmentämään makuja. Jos innostut tätä tekemään niin kerrothan siitä minullekin, niin saan kuulla miltä sinusta maistui tämä yhdistelmä. :)

Kookoskääretorttu

4 munaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauho-kaakaoseosta ( n. 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta, loput vehnäjauhoja )
1 dl kookoshiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta

täytteeksi:
omenahilloa ( 2/3 ) ja appelsiinimarmeladia ( 1/3 )
2 dl vispikermaa vaahdotettuna

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leininpaperille, jossa kookoshiutaleita. Levitä pinnalle omenahillo-appelsiinimarmeladiseosta ja päälle vaahdotettu vispikerma. Kääri rullaksi.