497389.jpg

Välillä vähän viime aikojen leipomuksia... Tämä porkkanakakku on mehevää ja herkullista, yksi suosikeistani! :) Minä tein kakun kaksinkertaisena, koska halusin tehdä suurempaan vuokaan. Puolet tomusokerista kuorrutteeseen laiton mansikan makuista tomusokeria, siitä tuo vaaleanpunainen väri ja maistuihan se mansikallekin. Se oli ihan kiva lisä sitruunaisen maun lisäksi. Alla alkuperäinen ohje yksinkertaisena.

Porkkanakakku

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl rypsiöljyä

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl piparkakkumausteseosta

0,5 tl suolaa

200 g ( n. 2 kpl porkkanoita )

Kuorrute:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

3,5 dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa sokeri, munat ja öljy sekaisin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munaseokseen. Raasta porkkanat ja lisää raaste taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista n. tunti. Vatkaa kuorrutteen aineet yhteen tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.