1005232.jpg

Tämä marjapiirakka valmistuu sillä aikaa, kun uuni lämpeää paistamista varten. Ohje on Eija Piikkilän Kiireisen kokkaajan keittokirjasta. Minä en laittanut pinnalle muuta kuin marjat perunajauhoissa ja sokerissa kieriteltynä, jolloin piirakka oli vieläkin nopeampi valmistaa. Käytin valmista pakastemarjasekoitusta, johon lisäsin mustikoita. Valmiin vaniljakastikkeen kanssa oli oikein hyvää. Osan ohjeen sokerimäärästä korvasin leivontaan soveltuvalla makeutusjauheella, koska hienosokeri oli kaapista käynyt vähiin. Tällaisenaan piirakka sopii hyvin esim. diabeetikoille tai kananmuna-allergikoille. Alla on alkuperäinen ohje, jossa siis myös ohje kermaviilipäälliseen.

Nopea marjapiirakka

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl piimää

1,5 dl voisulaa

Pinnalle:

esim. mustikoita, viinimarjoja, raparperia tai omenalohkoja

0,5 dl sokeria

1 prk kermaviiliä

1 muna

2 tl vanilliinisokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja voisula. Painele taikina piirakkavuokaan ja peitä pinta marjoilla. Sekoita loput aineet yhteen ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.