Tykkäsin kovasti tästä Hellapoliisin voileipäkakkuohjeesta. Tein kakun tuplakokoisena. Alla alkuperäinen ohje.
Kinkkuvoileipäkakku
12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
8-9 ruisleipäviipaletta
n 2,5 dl vettä, johon on liuotettu 1 kasvisliemikuutio
Täyte 1:
350 g palvikinkkua palana
200-250 g creme fraichea
puolikas punainen paprika
1 tl sinappia
Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.
Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200- 250 g creme fraichea
persiljaa silppuna
Sekoita ainekset keskenään.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä (kostutin ruokalusikalla, en tiedä onko se täsmälleen saman kokoinen, kuin mittasarjassa oleva rkl).
Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä. Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti.
Päälle:
400 g majoneesia
150 g ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä
viinirypäleitä
kurkkua
persiljaa
salaatinlehtiä
Levitä päälle majoneesi. Koristele makusi mukaan.
Kommentit