Tänään tein Sitruunapiiraan. Oli raikkaan kirpeää, tosi herkullista ja marenki pehmensi sopivasti makua. Sokeria saa mielestäni laittaa kiisseliin vähän enemmän kuin ohjeessa jos ei pidä kovin kirpakasta mausta.

441033.jpg

Sitruunapiiras

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Kiisseli:
4 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
2 isoa sitruunaa

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi mahdollisimman nopeasti. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija n.26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Jäähdytä. Kaada kiisseli jäähtyneen torttupohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi, vakoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Nostele vaahto kiisselin päälle ja paista torttua 150-175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Tarjoa torttu jäähtyneenä.