Tein viikonloppuna synttärijuhliin tämän kakun, joka löytyy Hellapoliisin blogista.

403521.jpg

Tässä suora kopio ohjeesta. Tein tämän täysin ohjeen mukaan ja koristelukin on matkittu pitkälti Linnulta. Oli ihan hyvää ja varteenotettava vaihtoehto voileipäkakulle, koska oli nopeampi tehdäkin. :)

 

Hyydytetty lihakakku ( kasvistäyte )

200g hapankorppuja tai näkkileipää murustettuna

75-100g voita tai margariinia

täyte:

7 liivatelehteä

2rkl sitruunamehua

1 (130g) maustekurkkua hienonnettuna

1 (150g) punainen paprika hienonnettuna

1dl hienonnettua persiljaa

4dl kuohukermaa vaahdotettuna

250 maitorahkaa

400g raejuustoa

1tl suolaa

0,5tl mustapippuria

1-2 rkl sinappia

Pinnalle:

n. 300g pippurihärkä-leikkeleitä

kirsikkatomaatteja

kurkkua pieneksi kuutioituna

ituja

viinirypäleitä

vesikrassia

Jauha hapankorput/näkkileivät muruiksi, lisää sulatettu voi koneen käydessä.

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkasija n. 26cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta kylmään kovettumaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Hienonna maustekurkku ja puhdistettu paprika aivan hienoksi. Hienonna persilja. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita liivateseos hyvin rahkan joukkoon.

Lisää maustekurkku, paprika, tilli, raejuusto ja kermavaahto sekä mausteet ja sekoita hyvin. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja nosta vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta pippurihärkä-leikkeleillä tms ja kurkulla ym.