Tänään leivoin tällaisia kinkkukierteitä. Herkullisia ovat! Lykkäsin ne äkkiä pakastimeen viikonloppua varten, etten olisi syönyt niitä liikaa. ;) Nämä ovat aika pieniä kooltaan, vaikka kuvassa näyttävät korvapuustien kokoisilta. :D Käyvät hyvin pikkusuolaisiksi illanistujaisiin ym. kutsuille.

395920.jpg

 

Kinkkukierteet

 

Pohjataikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl muusijauhetta tai 2 dl perunahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 tl Provencen yrttisekoitusta

125 g margariinia tai voita

2 dl kylmää vettä

 

Täyte:

150g savu- tai keittokinkkua ( voi käyttää myös kylmäsavukirjolohta jos haluaa tehdä kalaversion )

1 dl pieniä paprikakuutioita

1 dl silputtua purjoa

1 muna

2 rkl Chili- tai tomaattiketsuppia

2 dl juustoraastetta

1 tl basilikaa tai pizzamaustetta

muutama kierros mustapippuria myllystä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota kylmässä sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, kananmuna raakana.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30-60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Jätä saumapuoli työpöytää vasten. Leikkaa rulla terävällä veitsellä n. 1,5 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle avonaisemman näköinen puoli ylöspäin.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.