1816677.jpg

Esikoisen 6-vuotissynttäreille tein tämän kakun, joka upposi hetkessä parempiin suihin. ;)

1835613.jpg

Ja tämän tein äijille ( ja vähän itsellekin ;) ) viime viikolla iltapalaksi, kun miehen pikkuveli oli yökylässä meillä.

Molemmat kakut on tehty Ullan Elämä makeaksi-blogin reseptillä pienin muutoksin. Ylempään laitoin lisäksi 1 dl:n kuohukermaa ja lisäsin liivatelehtien määrää yhdellä. Ruisleipiä ja voita laitoin pohjaan 1,5 kertaisen annoksen. Koristelussa kylmäsavulohirullia ja kruunutilliä ( josta siis käytetään nuo kellertävät kukinnot ).

Alemmassa kakussa on kaikki tehty ohjeen mukaan, mutta tuplamäärällä. Koristelussa kylmäsavulohirullia, tilliä ja, koska kaapissa odotti yksi limetti, laitoin sen kakun päälle lohkottuna.

Alla alkuperäinen ohje:

Sitruunainen kalakakku

pohja:

  • 6 kpl ruisvuokaleipäpaloja
  • 50 g voita

täyte:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
  • 1½ dl majoneesia
  • 2½ rkl sipulia
  • 1 dl tuorekurkkua
  • ½ tl sitruunapippuria
  • tillisilppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä

koristelu:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • sitruunaviipaleita
  • tilliä
  1. Leikkaa leivistä reunat pois ja soseuta sauvasekoittimella sulatetun voin kanssa hienoksi.
  2. Paina seos halkaisijaltaan 18 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjareunavuokaan ja nosta jääkaappiin.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Sekoita valkosipulituorejuusto ja majoneesi, lisää pilkottu kylmäsavulohi, hakattu sipuli, kuutioitu kurkku ja mausteet joukkoon.
  5. Purista liivatehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen.
  6. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
  7. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kylmäsavulohiruusukkeilla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.