Uusimmassa Koti- ja keittiölehdessä on tämä Mansikkamisun ohje. Tämä on eräänlainen Tiramisun muunnelma. Oli tosi hyvää, eikä liian makeaa. Käytin kotimaisia tuoreita mansikoita, joita jo löysin kaupasta. Tein pohjan kaksinkertaisena, jolloin se täytti koko uunipellin ja sain näistä vähän korkeampia, leivosmaisia. Jätin myös liköörin pois. Alla alkuperäinen ohje.
Mansikkamisu
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
noin 1 1/2-2 dl kohmeisia pakastemansikoita
( 1 rkl metsämansikkalikööriä )
Koristeeksi: mansikkaviipaleita, suklaalastuja, rouhittua roseepippuria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne muna- sokerivaahtoon siivilän läpi.
2. Ota puolet taikinasta eri kulhoon ja lisää toiseen 1 rkl tummaa kaakaojauhetta.
3. Levitä taikinat leivinpaperille uunipellille erikseen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa suklaalevyä noin 6-7 minuuttia ja vaaleaa levyä noin 8 minuuttia.
5. Vaahdota kerma ja lisää muut täytteen ainekset.
6. Leikkaa vaalea sokerikakkulevy suorakaiteen tai neliön muotoiseksi esimerkiksi sopivan lasi- tai irtopohjavuoan koon mukaan.
7. Pane levy vuoan pohjalle ja levitä puolet täytteestä levyn päälle.
8. Leikkaa suklaakakkupohja vuoan kokoiseksi ja paina se vuokaan täytteen päälle. Levitä lopputäyte suklaakakkulevyn päälle. Koristele mansikkaviipaleilla, suklaalastuilla ja rouhitulla roseepippurilla.
Kommentit