427842.jpg

Tässä taas yksi suosikkiohjeistani. Olen tehnyt tätä kakkua jo useamman kerran. :)

 

Puolukka-kinuskikakku

pohja:

150 g ( 13 kpl ) LU-Bastogne-keksejä ( laitoin kaurakeksejä, joihin sekoitin vähän kanelia )

1 pkt ( 56 g ) Dajm-suklaata

75 g voita tai margariinia

täyte:

1 prk ( 150 g ) ranskankermaa

0,75 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

2 dl sokeroitua puolukkasurvosta

0,5 dl valmista kinuskikastiketta

1 dl ruokajogurttia

7 liivatelehteä

0,5 dl puolukkamehua

kiille:

2 dl vahvaa puolukkamehua

3 liivatelehteä

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Rouhi Dajm-suklaa hienoksi. Sulata rasva ja anna sen hiukan jäähtyä. Sekoita keksi- ja Dajmmurut sekä rasvasula keskenään. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna keksipohjan kovettua jääkaapissa ja tee sillä välin täyte.

Vatkaa ranskankerma, vanilja- ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita yhteen ranskankerma- ja kermavaahdot, puolukkasurvos, kinuskikastike ja ruokajogurtti.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna puolukkamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja lisää se sitten puolukkatäytteeseen.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 5-6 tuntia tai yön yli.

Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kattilassa 0,5 dl puolukkamehusta ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Lisää loppu mehu ja kaada hyvin jäähtynyt mehu-liivateseos hyytyneen täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä pari tuntia ennen tarjoilua.