941332.jpg

Laitetaanpas välillä jotain lämmintä ruokaakin esille tänne. Teen yleensä aika tavallista kotiruokaa lasten makumieltymysten vuoksi. Miehen kanssa tykätään syödä mausteisempaa ja tulistakin ruokaa joskus. Tämä on sellaista mitä voi lapsillekin hyvin tarjota, kun ei mitään tulisia mausteita käytä.

Tästä ruoasta on jo jonkun aikaa, joten en edes tarkkaan muista mitä kaikkea laitoin paprikoiden täytteeksi, kun yleensä teen kaikki täytteet soveltaen kaapista löytyvillä aineksilla. ;) Muistaakseni tonnikalaa, riisiä, vihanneksia ja jotain yrttejä. Seassa saattoi olla esim. sulatejuustoa tai ruokakermaa. Päälle juustosiivu. Ja kypsennys uunissa, kunnes paprikat vaikuttavat hiukan pehmeiltä.

Kokeilin tehdä bataattia uuniperunan tapaan. Maistuu melko samalta kuin peruna, mutta bataatit ovat paljon makeampia maultaan. Uunibataattien kastikkeeksi laitoin hapankermaa, johon sekoitin tuoreita yrttejä mausteeksi. Ja tuota bataattiahan on tietysti paras syödä lusikalla kuten uuniperunaakin, mutta unohtuipi kuvasta se lusikka nääs. :)