1816664.jpg

Nämä ovat tosi hyviä ja tosi suklaisia! Laitoin osan pakkaseen, osa oli tarjolla juhlissa. Nyt mutustelen täällä samalla kirjoitellessani, pelottavan hyvää myös pakastettuna! ;) Ohjeesta tulee pellillinen.

Suosittelen kaikille minttusuklaan ystäville! Tämä on yksi suosikkiresepteistäni, taisi olla joskus Kotivinkki- tai Koti ja Keittiölehdessä, josta tämän kirjoittelin omaan reseptikirjaani talteen. Muutaman kerran on tullut tätä tehtyä ennen oman blogin pitoa.

Minttusuklaaruudut

175 g voita
200 g taloussuklaata
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
3 munaa
1 levy ( 250 g ) minttukrokanttisuklaata ( Marabou )
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
1 levy minttukrokanttisuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munat suklaavoiseokseen. Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä hieman raakaa. Jäähdytä kakkulevy, mielellään seuraavaan päivään asti.

Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan. Lisää kattilaan kerma ja voi. Kuumenna ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään. Leikkaa kakku ruudukoksi.