Tässä meidän isin kakku. Kuu kuvaa isiä ja tähdet meitä muita perheenjäseniä. Päällinen marsipaania, rajaukset mustalla geelivärillä. Marsipaani alkoi ikävästi halkeilla kostuttuaan. Sen alla on omenamarmeladia. Pursotukset värjättyä vispikermaa. Kakku on 10 munan kakku ( paistoin kaksi 5 munan kakkupohjaa ). Kakkupohjat kostutin Lintu75:ltä opitulla vaniljamaidolla ( maitoa ja vaniljasokeria ). Väleissä on mansikka-valkosuklaamoussea sekä kaakao-banaanimoussea. Kakut kokosin kelmulla vuorattuihin vuokiin ja yhdistin seuraavana päivänä, kun täytteet olivat hyytyneet.
Mansikka-valkosuklaamousse
500 g mansikoita
100 g maitorahkaa
2,5 dl Flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g rouhittua valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
ripaus sokeria
3 liivatelehteä
Vaahdota Flora vispi. Sekoita yhteen tehosekoittimessa kaikki muut paitsi liivatteet ja valkosuklaa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä kuumaa vettä. Jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana kaataen seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa.
Kaakao-banaanimousse
2-3 banaania
100 g maitorahkaa
150 g vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa ( olin ajatellut käyttää tähän Flora vispiä, mutta purkki oli viallinen, eikä vatkautunut kunnolla )
2-3 rkl kaakaojauhetta
Dumle-karkkien paloja n. 100 g
vähän sokeria
3 liivatelehteä
Vaahdota vispikerma ja sekoita kaikki ainekset paitsi liivatteet ja Dumlet yhteen tehosekoittimella. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä kuumaa vettä. Jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana kaataen seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon pilkotut Dumlet.
Kivaa Isänpäivän illan jatkoa! :)
Kommentit